top of page
Vyhledat

2019 VOSA Nové Město nad Metují - den se záchrannými složkami 21. 6.

Celou cestu z Trutnova až do Nového Města nad Metují nás provázel déšť. Psal se první letní den tohoto roku, ale letní počasí se umí vybarvit i lépe. Budiž, nenecháme si zkazit přeci den jen počasím. Dopoledne nám rozsvítily děti z mateřských školek a základních škol, které dorazily (i s paními učitelkami) na letiště u Nováče.

Tak hrozně moc dětí se vystřídalo na pódiu a před pódiem, kde jsme měli své zázemí.



Bylo trochu mokro, to jo, ale co? Schovali jsme se pod střechu. Na děti čekal bohatý program. Mohly si prohlédnout policejní motorku, vojenská vozidla, sanitku, letadla. Mohly si zaskákat na hradu. Jistojistě se mohly zapojit s námi do vosího programu. A jak to vlastně probíhalo? Snažili jsme se maximálně přizpůsobit počtu a věku ratolestí. Takže s mateřinkami znělo do uší Heja hej, Hurá teto je to léto, Statistika. Se školáky jsme se vrhli na Despacito, Mix písniček a co se jim velmi líbilo, bylo modelování balónků. Taková ta balónková show. Verča a Ráďa se tedy vyřádily.



Vyřádil se i náš pomocník vosák Mireček. Tancoval, zpíval, pomáhal a neuvěřitelně se vším radil.



Nejvíc se mu však zamlouvalo místní občerstvení a letadlo, co kroužilo nad letištěm a shazovalo bonbóny. Vose se zamlouvala malinovka a místní gulášek. Mňamka. Po skončení dopoledne jsme shodili pruhované oblečky a vyrazili dál.


Vosili: Verča, Bája, Míra, Ráďa a pidi Mireček.


Jsme rádi, že se takové akce konají, protože malým občánkům se moc libí si na vlastní kůži ohmatat všechno, co pomáhá. A je dokonalé, že jim to je umožněno. Skvělý je i přístup strážníků, hasičů a všech, co se účastní. S úsměvem vše ochotně předvedou. Dětské oči září jako reflektory. A to je nejvíc. Takže se budeme chovat tak, abychom záchranným pracovníkům nepřidělávali práci. Zase někdy na viděnou :)










2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
zábava pro všechny generace

Agentura VOSA

bee-1295432_1280.png
  • Facebook Sociální Icon
  • Instagram sociální Icon
bottom of page