top of page
Vyhledat

2019 VOSA Dobrošov Jiráskova chata Čarodějnice 30. 4.

Posledního apríla jsme se vypravili na Jiráskovu chatu v Dobrošově. Počasí se obrací z minutu na minutu, jak to má v aprílovém období být. Ale tentokrát na nás vykouklo sluníčko a co se v tento den děje? Pálí se po celé České republice čarodějnice. My jsme nepřijeli nikoho upálit. Ani otrávit. Ani zahnat do bažin. Ani jsme neviděli žádnou Ježibabu kroužit nad rozhlednou na koštěti. My jsme přece přijeli dětem i rodičům zkrátit čas zábavou než vypukne to hlavní pálení čarodějnic. Dokonce se nám podařilo i malinko zabloudit, než jsme našli tu správnou cestu k vám na Dobrošov. Která zákeřná Ježibaba nás takhle svedla jinam než jsme chtěli?

Před pátou hodinou odpolední už jsme trsali na úvodní písničku Hurá, Vosa přijela. K nám se přidalo pár dětí, ale po prvotním ostychu se k našemu žlutému stanu nahrnulo spousta dalších účastníků. A ty úžasné čarodějnické masky, do kterých se prckové navlékly. Přehlídka Harry Potterů, Ježibab a jiných oblůdek nebral konce. Lahoda pro oči. Svítíčko po celou dobu slunilo, jen ten fítr hrozně voukal. Několikrát jsme musely nahánět balónky a naše vosí klobouky po areálu. No, alespoň jsme si pořádně protáhly nohy. Po celé dvě hodiny jsme s dětmi tancovaly, soutěžily. Nemohly jsme opomenout ani písničku Saxana, protože to zkrátka k čarodějnickému reji patří. Vosičku Báru začarovala asi nějaká čarodějnice, protože úplně ztratila hlas a nemohla mluvit. Takže s úsměvem mlčky tancovala a účastnila se všeho, co bylo možné. Irenka s Péťou provázely celým pořadem a Ráďa vždy ochotně rozdávala odměny, balónky a připravovala rekvizity na soutěže. Malý pracant Lexa pomáhal se vším, co se dalo. Byl opravdu moc šikovný. Sluníčko se začalo schovávat za hory, což byl pokyn i pro nás, spustit závěrečnou písničku Sofia a rozloučit se s čaroději a čarodějnicemi. Nacpali jsme všechny věci do auta a s dobrým pocitem odjeli domů.


Ježibaby: Ika, Bája, Péťa, Ráda. Byl s námi i čaroděj Lexík.


Tak co dnešní den? Kdo si ještě užil? A kdo ví, proč se u nás drží tato tradice? A kdo se těší na příští rok? Tak vzhůru vstříc dalšímu dobrodružství. Zatím se mějte úplně nejvíc nejlépe :)



















26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
zábava pro všechny generace

Agentura VOSA

bee-1295432_1280.png
  • Facebook Sociální Icon
  • Instagram sociální Icon
bottom of page